SOMLAY BARBARA

 

+3620 5633762

barbara.somlay@gmail.com

back to top
Portrait

DIVAT

A közösségi média megjelenésével egyre nagyobb igény van a minőségi divatfotókra. Nálam a divatfotózással indult minden. Igazi szenvedély! Ha úgy érzed a kollekciódat megmutatnád igényes fotókon keresztül, keress meg. Én három csomagot állítottam össze, de igény szerint lehet kombinálni is ezeket. Ha együtt dolgozunk, nagyon fontos számomra, hogy minél jobban megértsem a márkád üzenetét, azt, amit képviselsz és ez alapján alakítsuk ki a koncepciót, amire felfűzzük a fotózást.

Ebben az esetben a cél a ruhák bemutatása, akár részletekbe menően is, így tökéletes a webshopok részére, de a közösségi médiában is megállják a helyüket. Ezek a fotók általában stúdióban készülnek, homogén háttér előtt és a hangsúly szinte teljes mértékben a ruhákon van, a modellek egyszerűbb pózokat alkalmaznak, a legfontosabb, hogy jól láthatóak legyenek a szettek. 

A kampányfotózásokat az adott szezon (tavaszi/nyári illetve őszi/téli kollekció) kezdete előtt készítik afféle ízelítőként. A katalógusfotózással ellentétben itt egy nagyon komplett csapat dolgozik együtt, hogy a fotósorozat egy történetet meséljen el. Itt a ruha mellett, nagy hangsúlyt kap a modell és a kiegészítők. A megfelelő helyszín kiválasztása pedig rengeteget adhat hozzá a sorozathoz.  Általában sokkal kevesebb kép készül, de több előkészületet igényel maga a fotózás. Ezek a fotók a ruha mellett, a ruha körül kreált hangulatot adják el.

Ez a kategória a katalógusfotózáshoz áll közelebb. Manapság egyre népszerűbbé válik a divatcégek körében a ruhák és szettek utcai/nem stúdiós környezetben való befotózása. Ezek a képek sokkal természetesebbek, mint a stúdiós képek, így közelebb állnak a potenciális vevők igényeihez. Itt is kevésbé mesterkéltek a pózok, a cél az elkapott pillanatok megörökítése, a kép hangulata pedig legalább olyan fontos, mint maga a ruha.

You don't have permission to register